Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής.

Τα μέλη και πολλοί φίλοι του συλλόγου γέμισαν τη μουσική σκηνή "Αστραία" στον Ίασμο και διασκέδασαν σε ένα παραδοσιακό θρακιώτικο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τη συνοδεία σπουδαίων μουσικών. Στο κλαρίνο συμμετείχε ο Βαγγέλης Παπαναστασίου, στο βιολί και στο τραγούδι ο Νίκος Ζαπάρτας, στο ούτι και στο τραγούδι ο Βαγγέλης Κατσουλίδης, στα κρουστά και στο τραγούδι ο Δημήτρης Μπουζαμάνης, στο λαούτο ο Νίκος Βερβερίδης και στο κανονάκι η Δώρα Καραγκιοζάκη. Ειδική συμμετοχή στο τραγούδι είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θρακών Κρήτης, Θεοδόσης Αμπατζιάνης,

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μικροί χορευτές του Συλλόγου, οι οποίοι έδωσαν το έναυσμα για την έναρξη της βραδιάς παρουσιάζοντας χορούς της Θράκης (Δυτικής και Βόρειας) και της Μακεδονίας. Η πίστα αποδείχτηκε πολύ μικρή, για να χωρέσει τους παρευρισκόμενους, που χόρεψαν και γλέντησαν με την καρδιά τους.

Ο ετήσιος χορός του ΠΧΣΘΚ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την οργάνωση της εκδήλωσης αλλά κυρίως για τη συμμετοχή του κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι το σχετικό άρθρο της εφημερίδας "Παρατηρητής της Θράκης" στο οποίο επισημαίνεται το εξής: "Την παράδοση, που τον θέλει να διοργανώνει τον μεγαλύτερο σε συμμετοχή ετήσιο χορό στο Νομό μας, συνέχισε και φέτος ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος "Θρακών" Κομοτηνής".

Το Δ.Σ του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους τιμούν το Σύλλογο με την παρουσία τους. Από τη μεριά του υπόσχεται να διοργανώνει εκδηλώσεις και χορούς, που θα ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους, ώστε η διασκέδαση να συνυπάρχει με σεβασμό προς την Παράδοση.


Φωτογραφίες



Video






Ευχαριστούμε για το υλικό τους:
Εφημερίδα "Παρατηρητής της Θράκης"
Θεοδόση Αμπατζιάνη
Ζωή Μαυρίδου
Κώστα Καϊντατζή
Νατάσα Αμυγδαλούδη
Νίκη Κιουπτσίδου
Σταύρο Πεϊχαμπέρη
Τούλα Καρδίμη
Χρύσα Καραβαλάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς Αναρτήσεις