Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής στο Νομό Κικλίς. Γεμάτα από κόσμο τα λεωφορεία αναχώρησαν το πρωί του Σαββάτου από τα γραφεία του Συλλόγου με πρώτο προορισμό την Αμφίπολη. Κοντά στον ποταμό Στρυμόνα, η θέα του λέοντα της Αμφίπολης ξύπνησε στους ταξιδιώτες ευχάριστες αναμνήσεις από την απαραίτητη στάση που έκαναν κατά το παρελθόν, όταν διέρχονταν από το συγκεκριμένο σημείο. Στον οικισμό της Αμφίπολης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο τοπικό αρχαιολογικό μουσείο δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη του συλλόγου να γνωρίσουν τη μακραίωνη ιστορία της πόλης μέσα από τα εκθέματά του και να αναγνωρίσουν τον καθοριστικό της ρόλο στην εξέλιξη του ελληνισμού.

Δεύτερος προορισμός ήταν το χωριό Λιθότοπος, στο νότιο άκρο της λίμνης Κερκίνης, όπου βρίσκεται και το φράγμα της. Εκεί οι υπεύθυνοι του Κέντρου Προώθησης Οικοτουρισμού ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου για την ιστορία της λίμνης, τη σημαντικότητα του υδροβιότοπου και τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο του χωριού με τοπικά εδέσματα, άφθονο ποτό, τραγούδι και χορό, αφού το Σύλλογο συνόδευε η ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα με τον Βαγγέλη Κατσουλίδη, τον Ντίνο Βασιλειάδη και τον Δημήτρη Μπουζαμάνη.

Φτάνοντας το απόγευμα στο Κιλκίς ο Σύλλογος Θρακών συναντήθηκε με τα μέλη πολιτιστικών χορευτικών συλλόγων της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, των οποίων χοροδιδάσκαλος είναι ο συντοπίτης μας Χρήστος Γιοβανούδης. Αντάλλαξαν απόψεις, εμπειρίες και προβληματισμούς για την παράδοση, κατέστρωσαν σχέδια για μελλοντικές συνεργασίες και έδωσαν ραντεβού για το βράδυ της ίδιας μέρας. Η συνάντηση έγινε σε γνωστή μουσική σκηνή του Κιλκίς και το κέφι εκτοξεύθηκε στα ύψη. Μουσική, τραγούδι, χορός, χαρούμενη και θετική διάθεση κατέλαβαν την ατμόσφαιρα και δίδαξαν στους Μακεδόνες τη θρακιώτικη διασκέδαση.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ξακουστό μοναστήρι της Παναγίας της Γουμένισσας και την ομώνυμη πόλη. Εκεί τα μέλη του συλλόγου  έχαιραν θερμής φιλοξενίας από τον ηγούμενο, ενημερώθηκαν σχετικά με την ιστορία του ναού και προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Το μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο της Αξιούπολης, ακολούθησε γλέντι με τη συνοδεία της ορχήστρας του Νίκου Ζαπάρτα αλλά και τοπικού συγκροτήματος με χάλκινα μουσικά όργανα. Τα μέλη του συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς θρακιώτικους και μακεδονικούς χορούς, γλέντησαν, διασκέδασαν και έκλεισαν με τον πιο ευχάριστο τρόπο την επίσκεψή τους στη Μακεδονία.

Έχοντας θετικό απολογισμό από την εκδρομή, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής εύχεται στα μέλη και τους φίλους του υγεία και πάντα να ανταμώνουμε σε γλέντια, για να συνεχίζουμε πιστά την παράδοσή μας.

Επιμέλεια κειμένου Τούλα Καρδίμη


Συνέντευξη του Γιάννη Τζερνικούδη, αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής στο R Channel

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς Αναρτήσεις